miercuri, 1 iulie 2009

... nu


“Incepe sa creada”, acestea au fost cuvintele ce au definit ceea ce personajul Neo, din filmul Matrix, era capabil sa faca. Cuvintele sale sau de fapt, mai bine zis, cuvantul sau a fost: “Nu”, simplu, un nu ce i-a permis sa devina ceea ce a ales sa fie. A putut bloca atacurile celor 3 agenti si chiar mai mult, a demonstrat ca nu se teme prin distrugerea unuia. Scena este, din perspectiva mea, epocala, demonstreaza printr-o paralela eleganta ceea ce orice om al acestei societati ar trebui sa faca, ar trebui sa spuna “Nu” tuturor nedreptatilor, “Nu” acestei vieti ce practic se chinuie sa existe si maine.

In clipa in care devi saturat de tot ceea ce se intampla negativ in jurul tau si simti ca nu mai poti intervine un moment de ratacire, un moment ce poate tine de la cateva ore la cateva zile, luni poate, un moment in care ai da totul sa stii ce e de facut. Interesant este ca aceasta cautare a unui raspuns este insasi raspunsul, pare greu de digerat acest lucru dar este adevarul fiindca in cercetarea unui raspuns se creeaza o cale ce te poate duce catre acel “Nu”. Acel “Nu” prinde valoare in clipa in care realizezi ca acea cale nou creata graieste de la sine, ea te face sa vezi iluzia ce pana de curand se numea realitate.

Unde vreau sa ajung?, aici: intelege ca vei lua atitudine numai atunci cand ceea ce se intampla negativ asupra fiintei tale nu mai poate fi suportat. Este vital sa ajungi la scarba fata de oameni profitori, la furie fata de sistemul asta infect, la nervi in fata unei societati ce continua sa se hraneasca cu iluzii, e nevoie sa devi atat de nervos incat sa nu mai ai puterea sa exprimi asta. Nu iti imagina ca ai sa treci prin toate astea in cateva ore, sau daca ti se intampla, te felicit, nu, vei trece prin toate astea rumegand in tine si lasand sa se vada foarte putin sau chiar deloc ce se intampla in interior. E nevoie de timp sa intelegi ca a incepe sa strigi sau sa plangi, sa injuri sau mai stiu eu ce este ineficient, este o metoda ce nu aduce nimic bun si sunt sigur ca iti vei da seama de asta, daca nu deja ai facut-o. Adunand si fiind bombardat constant cu nedreptati vei incepe sa realizezi ca in tine se creaza ceva, acel ceva este acel “Nu” pe care il vei grai soptit, il vei grai atunci cand iti vei da seama ca toate lucrurile pe care le credeai reale pana atunci sunt doar iluzii. Ai sa deschizi ochii larg si ai sa vezi ca esti creatorul a tot ce exista si daca in acele clipe si cele ce vor urma cineva va sta in fata ta si va arunca in tine cu minciuni sau nedreptati, vei putea spune NU, vei stii in acele clipe ce e de facut, vei simti in acele clipe o putere ce creste in tine de fiecare data cand rostesti acel cuvant.

Vei sta in fata “gloantelor” si ele nu te vor atinge, ba chiar mai mult, le vei putea oprii in aer si vei putea alege unul pentru a il studia mai atent, vei fi in stare sa te indrepti catre forma de fiinta ce insasi tu, demult, ai ales-o. In esenta, aici este si conflictul, alegi la un nivel subconstient/constient sa fi ceva, incepi sa mergi pe un anumit drum, vezi ca nu iti aduce nimic decat stres, oboseala si nervi. “Alarma” se declanseaza cand balanta nu mai inclina spre imaginea creata de la bun inceput, ci catre altceva, atunci spiritul nu mai poate tolera si graieste prin fizic: “NU”. Este fantastic, fiinta umana este minunata, interesant si revoltator este faptul ca societatea a creat un sistem care este o jignire ingrozitoare la adresa spiritualitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu